Emil Boc: De luni se va plăti bursa “Bani de liceu”

4

Premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat joi (12 noiembrie 2009) ca incepând de luni se va plati bursa “Bani de liceu” pentru 125.000 de copii din România care au pe membru de familie sub 150 de lei pe luna, indiferent daca provin din mediul rural sau urban.

Platile se vor face retroactiv, incepând de la data de 15 septembrie, a precizat Boc, prezent la o dezbatere privind educatia, desfasurata la Palatul Parlamentului.
Referindu-se la Legea educatiei nationale, premierul in exercitiu si-a manife stat speranta ca aceasta va aparea in Monitorul Oficial dupa data de 18 noiembrie, in cazul in care va trece de Curtea Constitutionala.

În ceea ce priveste intrarea in vigoare a legii, B oc a afirmat: “Toate partidele parlamentare au semnat Pactul pentru Educatie si niciun partid nu a depus motiune pe aceasta lege, deci exista un consens politic, aceasta va fi aplicata”. Cu privire la Legea salarizarii unitare, premierul in exercitiu a sustinut ca nimeni nu va avea de suferit in urma aplicarii acesteia si ca in perioada 2010-2015 cresterea salariilor pentru bugetari va fi de aproximativ 56%. Boc a precizat insa ca in anul 2010 vor creste doar salariile foarte mici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata