Emil Boc despre „bolşevizarea” PDL: Lăsăm partidul să-şi urmeze viaţa firească

Democrat Liberal va fi lăsat să-şi urmeze viaţa sa firească, prin alegerile interne care urmează, a comentat luni (26 aprilie 2010) preşedintele partidului, Emil Boc.

El s-a referit astfel la afirmaţiile aduse de preşedintele Traian Băsescu potrivit cărora „PDL s-ar bolşeviza prin alegerea propriei conduceri pe liste şi nu uninominal”. Chestionat, la postul B1 TV, în legătură cu afirmaţiile lui Băsescu, privind „bolşevizarea” PDL, Boc a comentat: „Lăsăm partidul să-şi urmeze viaţa lui firească.

Va fi şi Colegiul director în luna mai, vom discuta toate aceste aspecte. Important este că românii au mers pe mâna PDL la ultimele alegeri”. Pe de altă parte, şeful Executivului consideră că succesul lui Teo Trandafir, care a câştigat alegerile dintr-un colegiu bucureştean pentru deputaţi, din partea PDL, este un exemplu al deschiderii partidului către noi personalităţi.

„Nimeni nu ne-a crezut când am spus ‘PDL-işti, deschideţi porţile partidului pentru oameni noi’. Şi iată că cei de la sectorul 4 culeg roadele unei asemenea politici. Nu s-au încăpăţânat să-şi pună un coleg de-al lor să fie ăla deputat, ci, dimpotrivă, s-au uitat spre oameni noi”, a spus liderul PDL. El a apreciat că Teo Trandafir va contribui la viaţa publică a României „prin această francheţe pe care o are”.

Referitor la celelalte alegeri câştigate de PDL în acest week-end, pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, Emil Boc a opinat că succesul i se datorează şi muncii lui Mircia Gutău, fostului primar, condamnat pentru fapte de corupţie. „Nu discut aspectul de justiţie, nu-l, comentez, dar omul acela şi-a pus acolo sufletul, în Vâlcea, prin munca pe care a desfăşurat-o pentru vâlceni şi oamenii nu uită acest lucru”, a completat Boc.

În context, premierul a precizat că fostul viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, ales primar, Romeo Rădulescu, „s-a validat în timp alături de Gutău”. Totodată, preşedintele PDL a apreciat că partidul i-a „bătut la pachet” pe social-democraţi şi liberali, care s-au coalizat împotriva democrat-liberalilor în alegeri. „Duminică, i-am bătut la pachet pe Ponta şi pe Antonescu şi la Vâlcea, şi în sectorul 4”, a adăugat premierul Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata