Emil Boc, despre Vlădescu şi Blejnar: Dacă nu voi vedea rezultate împotriva evaziunii, vor pleca

Primul-ministru Emil Boc a declarat joi (15 iulie 2010) că le-a cerut ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, să-şi facă datoria pentru combaterea evaziunii fiscale, iar dacă nu se vor vedea rezultate aceştia vor pleca din funcţii.

„Trebuie să-şi facă datoria până la capăt. Asta le-am cerut şi ministrului Finanţelor şi preşedintelui ANAF. Ministrului Finanţelor i-am cerut explicit ca atribuţii de bază combaterea evaziunii fiscale şi gestionarea fondurilor europene, unde Ministerul Finanţelor este autoritate de coordonare. Acolo sunt domeniile majore de intervenţie ale Ministerului Finanţelor şi preşedintelui ANAF.

Şi fiţi convinşi că voi fi cu ochii pe ei în fiecare lună, pentru că am modificat legislaţia expres, tocmai pentru a se putea lupta cu evaziunea fiscală. Dacă nu voi vedea rezultate, vor pleca”, a declarat Emil Boc, care a inspectat joi lucrările la centura Bucureştiului.

Miercuri, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, afirma că activitatea administraţiilor fiscale trebuie restructurată şi reorganizată.
„Activitatea administraţiilor fiscale trebuie restructurată şi reorganizată pentru că am constatat că în multe administraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adică foarte mulţi lei cheltuiţi pentru un milion de lei produs.

De asemenea, un alt criteriu de reorganizare ar fi cel geografic, unde avem administraţii fiscale foarte apropiate din punct de vedere geografic. Avem situaţii hilare unde, pe aceeaşi stradă, în aceeaşi localitate, avem două administraţii financiare care deservesc două regiuni diferite”, a spus Blejnar.
În legătură cu activitatea Gărzii Financiare, preşedintele ANAF a declarat că aceasta trebuie semnificativ îmbunătăţită. „Garda Financiară are nişte tematici de control şi verifică atât societăţi mici, cât şi societăţi mari.

Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii GF şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios că vor urma disponibilizări semnificative”, a adăugat Blejnar.
Potrivit acestuia, ANAF a realizat în ultima lună o încasare net superioară faţă de perioada similară din 2009, încadrându-se în planul prevăzut de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), şi înregistrând chiar o depăşire cu 0,5 la sută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata