Emil Boc: Nu discutăm în acest moment despre un nou acord cu FMI

Premierul Emil Boc a declarat, marţi (27 iulie 2010) la Târgovişte că, pentru moment, nu se ia în calcul un nou acord pe care România să îl încheie cu Fondul Monetar Internaţional.

„Este prematur să discutăm despre un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional şi nu discutăm, în acest moment, despre un nou acord”, a precizat, într-o conferinţă de presă, primul-ministru, care a fost prezent la Târgovişte pentru a participa la semnarea unui contract privind „extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se află la Bucureşti, în perioada 26 iulie – 4 august, pentru evaluarea modului în care România şi-a îndeplinit condiţionalităţile din Acordul Stand-by, semnat în mai 2009. Concomitent, la Bucureşti, se află şi o misiune a Comisiei Europene.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de peste 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali. Până în prezent, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata