Emil Boc pune scăderea economică pe seama majorării TVA, a inundaţiilor şi a crizei economice mondiale

Premierul Emil Boc a susţinut duminică (1 august 2010), după videoconferinţa cu prefecţii, că este posibil ca scăderea economică să fie mult mai mare decât cea previzionată iniţial, din cauza majorării TVA, în urma deciziei Curţii Constituţionale, a inundaţiilor, dar şi a crizei economice mondiale.

„E posibil să fie mai mare (n.r. – scăderea economică) decât cea previzionată, pentru cel puţin două cauze. În primul rând, faptul că am fost obligaţi datorită deciziei CCR să umblăm la TVA, în al doilea rând datorită inundaţiilor şi în al treila rând şi a contextului mondial şi european în care încă ne aflăm în momentul de faţă”, a declarat Emil Boc.

Premierul a precizat că România se va încadra anul acesta în ţinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB, cu „toate greutăţile pe care le avem”.

Emil Boc a mai susţinut că, în momentul de faţă, atât FMI, cât şi Comisia Europeană şi autorităţile române estimează că România va înregistra în 2011 o creştere economică, fără a preciza însă la cât se cifrează aceasta.

„Nu am discutat şi este prematur să discutăm despre un nou acord cu FMI. În acest moment, obiectivul nostru este să respectăm angajamentele internaţionale pe care le avem şi să ducem până la capăt acest acord”, a declarat premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata