Emil Boc: Sper ca decizia clasei politice să fie de transparenţă privind averile demnitarilor

Prim-ministrul Emil Boc şi-a exprimat marţi, 24 august, speranţa că senatorii vor vota Legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în forma adoptată de Camera Deputaţilor, în favoarea transparentizării averilor demnitarilor.

„Sper ca decizia de astăzi să fie o decizie a clasei politice româneşti, o decizie de transparenţă pentru declararea averilor demnitarilor, în sensul că nimeni nu are nimic de ascuns”, a afirmat premierul, de la tribuna Senatului.

Guvernul susţine proiectul Legii Agenţiei Naţionale de Integritate în forma adoptată anterior de Camera Deputaţilor, a subliniat premierul Emil Boc, în faţa senatorilor reuniţi în plen în sesiunea extraordinară convocată pentru votarea acestui proiect de act normativ.

„În privinţa Legii ANI, mesajul meu este foarte simplu: Agenţia Naţională de Integritate şi controlul implicit al averilor sunt o datorie şi o obligaţie a noastră, a clasei politice faţă de români. Guvernul susţine proiectul de lege aşa cum a fost adoptat de către Camera Deputaţilor şi în faţa dumneavoastră vine cu solicitarea ca el să fie aprobat în aceeaşi formă.

De ce? Pentru că el răspunde unei duble exigenţe. Este vorba de exigenţa raportată la deciziile Curţii Constituţionale (…). Iar în al doilea rând, exigenţa ca România să-şi respecte angajamentele asumate la aderarea la Uniunea Europeană”, a subliniat Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata