Emil Boc susţine că este obligaţia autorităţilor „să ia taurul de coarne” împotriva evaziunii fiscale

Premierul Emil Boc susţine că este obligaţia autorităţilor de la Bucureşti să ia măsuri împotriva evaziunii fiscale şi nu o cerinţă a organismelor internaţionale.

‘Aceste măsuri (de combatere a evaziunii fiscale – n.r.) sunt necesare României şi românilor, pentru că trebuie să ne purtăm noi grijă, înainte de a ne purta alţii de grijă.

De aceea, cred că aceste măsuri de a lua taurul de coarne împotriva evaziunii fiscale, repet, în primul rând este obligaţia noastră, a autorităţilor din România, şi nu o cerinţă a organismelor internaţionale’, a declarat şeful Executivului, duminică (25 iulie 2010) seară, la postul public de televiziune, întrebat dacă măsurile anunţate de Guvern privind evaziunea fiscală au legătură cu prezenţa delegaţiei FMI la Bucureşti, în perioada 26 iulie – 4 august.


Primul-ministru a menţionat câteva dintre măsurile anunţate de Guvern în ceea ce priveşte combatere micii şi marii evaziuni fiscale. În context, Emil Boc a amintit de măsura, anunţată sâmbătă, potrivit căreia cumpărătorii care vor cere bonurile fiscale vor primi de la stat o deducere, în funcţie de un anumit plafon.

De asemenea, el a reiterat că au fost deja elaborate normele metodologice privind combaterea evaziunii fiscale.

Cât priveşte modul de aplicare şi de implementare a măsurilor respective, Emil Boc susţine că a dispus, în Guvern, formarea unor echipe mixte care să se ocupe de acest lucru, formate din reprezentanţi de la Ministerul Finanţelor, Ministerul de Interne şi de la Ministerul Justiţiei.

‘Acolo unde sunt mai mulţi ochi este clar că şansele sunt mai mari să diminuezi evaziunea fiscală şi să anulezi complicităţile care au loc. Asta este marea problemă pe care o avem în implementare: s-au făcut tot felul de reţele, s-au făcut tot felul de mecanisme în care oamenii se cunosc între ei. Acum, practic, încercăm să spargem acest nucleu infracţional şi evazionist prin mai mulţi ochi care verifică în acelaşi timp. Pentru că atunci când ştii că eşti vizat de opt ochi sau de şase ochi şi nu doar de doi ochi, vă asigur că rezultatele se vor vedea’, a dat asigurări premierul Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata