Emil Boc: Vor scădea cu 25% inclusiv veniturile parlamentarilor, preşedintelui şi premierului

Scăderea de 25% aplicată de Guvern veniturilor din sectorul bugetar va afecta în egală măsură şi indemnizaţiile de conducere, indemnizaţiile parlamentarilor, salariului preşedintelui ţării şi al premierului, a subliniat duminică, 9 mai, prim-ministrul Emil Boc.

 
Veniturile bugetarilor se afectează de la salariul preşedintelui, indemnizaţii de parlamentari, salariul de prim-ministru, la tot ce înseamnă venituri în sectorul bugetar, fără excepţie. Iar când această aşezare se va face pe bază sănătoasă, iar când economia o punem pe un lucru corect, veţi vedea că aceste măsuri vor crea premisele creşterii economice încă din acest an în România”, a declarat Boc.

El a menţionat că, deşi se prognozează o creştere economică nulă în anul 2010, dacă vor fi duse la final măsurile de austeritate, se va ajunge la creştere economică reală.

„Prognoza e pe zero, dar dacă aceste măsuri ne ajută Dumnezeu să le ducem la capăt, veţi vedea că sunt premisa creşterii economice a României. Şi atunci putem vorbi de creşteri salariale, de pensie, dar sănătoase”, a arătat premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata