Emisiunea de mărci poştale ‘Fazani’

„Fazani”va intra în circulaţie începând de vineri, iar romfilatelia continuă seria proiectelor dedicate faunei cu emisiunea de mărci poştale.

In urma unui comunicat Romfilatelia transmis AGERPRES, se spune ca emisiunea va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Astfel, emisiunea este o premieră filatelică, deoarece toate cele patru timbre ale seriei sunt dedicate exclusiv fazanilor.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,90 lei este redat Fazanul auriu – Chrysolophus pictus (Linnaeus, 1758), originar din Asia, Mongolia şi centrul Chinei, unde trăieşte în zone împădurite.

-Fazanul diamant – Chrysolophus amherstiae (Leadbeater, 1829), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, trăieşte în zonele înalte din Asia, în sud-vestul Chinei şi Myanmar, unde populează versanţii munţilor la altitudini cuprinse între 2.000 m şi 3.500 m altitudine, ajungând în unele zone înalte ale Tibetului şi până la 6.000 m altitudine.

-Fazanul regal – Syrmaticus reeversii (Gray, 1829) este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei. Acesta populează stepele şi semi-deşerturile din centrul şi nord-estul Asiei, şi anume în nordul Afghanistanului, nord-estul Chinei, Kaşmir, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Mongolia, Pakistan, Rusia, Turkmenistan şi Uzbekistan.

-Timbrul cu valoarea nominală de 12 lei prezintă Fazanul verde sau fazanul japonez Phasianus versicolor Vieillot, 1825. Este răspândit în câteva insule din arhipelagul Japoniei, cum sunt Honshu, Shikoku şi Kyushu, precum şi alte câteva insule mai mici. A fost introdus ca specie de interes cinegetic în Hawaii şi America de Nord.

-Fazanul comun sau fazanul de vânătoare Phasianus colchicus (Linnaeus, 1758), ilustrat pe plicul „prima zi”, este fazanul tipic, cel mai cunoscut şi cel mai răspândit în zilele noastre, pe care Linnaeus, părintele sistematicii moderne, l-a numit Phasianus colchicus, fazanul de Colchida.

Emisiunea de mărci poştale este completată de plicul prima zi, în coală de 32 timbre şi minicoală de 5 timbre + 1 vinietă.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata