Enel a lansat o emisiune de obligațiuni piața europeană, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro

Enel Finance International, filiala financiară înregistrată în Olanda a Enel, a lansat o emisiune de obligațiuni în mai multe tranșe pentru investitorii instituționali de pe piața europeană, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Obligațiunea este asociată realizării Obiectivelor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (ODD) și este prima „Obligațiune generală asociată ODD-urilor” emisă pe piața europeană.

Obligațiunea, care este garantată de Enel și lansată ca parte a programului de emisiune de obligațiuni pe termen mediu al Enel și EFI (Euro Medium Term Notes Notes – EMTN), a fost aproape de patru ori suprasubscrisă, cu comenzi totale de aproximativ 10 miliarde de euro și participarea semnificativă a Investitorilor Responsabili Social (SRI) și permit grupului Enel să continue diversificarea bazei sale de investitori. Emisiunea urmează să fie listată la Bursa din Irlanda.

Emisiunea este asemănătoare celei de obligațiunile asociate Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă lansată de către EFI pe piața americană în septembrie 2019 cu o valoare totală de 1,5 miliarde de dolari SUA, precum și cele trei obligațiuni verzi anterioare emise de EFI pe piața europeană, cu o valoare totală de 3,5 miliarde de euro.

„Există o legătură clară între sustenabilitate și crearea de valoare deoarece, investind în proiecte sustenabile din punct de vedere ecologic și social, companiile pot asigura o rentabilitate ridicată și pot minimiza riscurile, contribuind totodată la realizarea ODD-urilor. Suntem siguri că din ce în ce mai multe companii vor adopta acest model, orientându-și afacerile către o strategie de ansamblu care plasează sustenabilitatea în centrul deciziilor de investiții și finanțare”, a afirmat Alberto De Paoli, CFO-ul Enel, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata