Enel X România construieşte pentru Nimet două centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 2 MW

Compania Enel X România construieşte două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MW, pentru producătorul de bare şi ţevi din oţel cromat Nimet Târgovişte, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Astfel, proiectul are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro şi presupune livrarea la cheie a două sisteme ce integrează peste 4.100 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă, cu celule de tip mono-cristalin, amplasate la cele două fabrici Nimet din localităţile Lazuri şi Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

De asemenea, o altă componentă a proiectului este infrastructura pentru mobilitate electrică, prin instalarea la cele două fabrici a mai multe puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

În acest context, Mirel Jernea head of B2B E-Industries, Enel X România, a precizat, „Enel X România ajută companiile să identifice cele mai potrivite tehnologii pentru a-şi eficientiza consumul de energie şi, implicit, pentru ca business-ul lor să devină unul sustenabil. Oferindu-le servicii şi soluţii fiabile la cheie pentru producerea locală de energie electrică cu panouri fotovoltaice, clienţii noştri înregistrează economii semnificative în ce priveşte costul energiei, care se reflectă ulterior în competitivitate crescută. În plus, soluţiile noastre contribuie la protejarea mediului, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Ne bucurăm că Nimet a ales produsele Enel X România, rămânem un partener de încredere în tranziţia energetică”.

La rândul lui Samy Numan, managing director a afirmat că cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul companiei de a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023.

Din punct de vedere al energiilor verzi, aceste sistemele fotovoltaice montate pe acoperişul fabricilor Nimet vor asigura o producţie anuală de energie electrică de circa 2.350 MWh, contribuind la reducerea cu 740 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Pentru viitor, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 20.700 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.300 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 900.000 de euro, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Aşadar, Enel X România face parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată ţara, soluţii de panouri fotovoltaice pentru clienţi industriali şi comerciali, sisteme avansate de e-city şi e-homes.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata