Engie din Franța spune că oferta Veolia pentru miza companiei rivale Suez este prea mică

Oferta companiei franceze de gestionare a apei și a deșeurilor Veolia (VIE.PA) pentru oferta Engie’s (ENGIE.PA) în rivalul Suez (SEVI.PA) este prea mică, a declarat vineri președintele Engie, care a ridicat presiunea asupra ofertantului.

Veolia a oferit duminica trecută 2,9 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari), sau 15,50 euro pe acțiune, pentru 29,9% din Suez deținută de Engie, ca avans pentru lansarea unei oferte de preluare complete.

Suez a semnalat incertitudini cu privire la acord și a declarat că ar fi dornic să apară oferte alternative, deși următorul pas îi revine lui Engie, căruia nu îi convine prețul.

„Nu este locul unde ar trebui să fie”, a declarat președintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, pentru BFM Business TV.

Clamadieu a spus că unele elemente ale ofertei Veolia sunt atractive, inclusiv că ar putea fi o soluție rapidă.

Engie renunță la active pentru a-și reorienta cele mai profitabile afaceri. Dar el a adăugat că Engie va examina și orice alte oferte care au apărut.

Veolia a susținut că, cumpărarea Suez ar contribui la crearea unui campion francez în industria de gestionare a apei și a deșeurilor, care ar fi mai bine plasat pentru a apăra concurența emergentă a rivalilor chinezi.

A încercat să preîntâmpine posibilele probleme antitrust, acceptând deja să vândă activitățile franceze de apă din Suez către fondul de infrastructură Meridiam, pentru o sumă nedivulgată, dacă preluarea va fi finalizată.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata