Europa va începe testele de zbor pentru Boeing 737 Max

Autoritățile de reglementare a aviației UE au programat teste de zbor pentru avionul cu probleme Bo37 737 Max.

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (AESA) a declarat că testele vor avea loc la Vancouver, Canada în săptămâna 7-13 septembrie. Cea mai vândută aeronavă a lui Boeing a fost pusă la sol anul trecut, după ce două accidente au ucis toate cele 346 de persoane prezente în zboruri. Anunțul vine la două luni după ce autoritățile de reglementare din SUA au început zboruri de testare similare pentru jet. Cu toate acestea, EASA a menționat că această autorizare de către Administrația Federală a Aviației din SUA nu va însemna în mod automat o autorizație de zbor în Europa.

Agenția a spus că a „lucrat constant, în strânsă cooperare cu FAA și Boeing, pentru a readuce aeronava Boeing 737 Max în service cât mai curând posibil, dar numai după ce este convins că este în siguranță”.

Acesta a declarat că procesul de programare a zborurilor de testare a fost împiedicat de restricțiile de călătorie Covid-19 între Europa și SUA.

Acesta a adăugat:

„În timp ce Boeing mai are câteva acțiuni finale de închis, EASA apreciază că maturitatea generală a procesului de re-proiectare este acum suficientă pentru a continua testele de zbor.

Acestea sunt o condiție prealabilă pentru agenția europeană să aprobe noul design al aeronavei. ”

EASA a declarat că testele de simulare vor avea loc începând cu 1 septembrie pe aeroportul din Londra Gatwick.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata