Europarlamentar ales Traian Ungureanu (PDL) – biografie

Europarlamentarul Traian Radu Ungureanu s-a născut la 1 martie 1958, la București.

Jurnalist și politician, a absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română, Secția Română — Engleză a Universității București.

Se consacră ca jurnalist în paginile revistelor Amfiteatru și Viața studențească, unde publică între anii 1985-1988. Articolele lui se centrează pe două teme principale, politica și sportul. Publică, de asemenea, eseuri dedicate culturii literare și politice în Viața românească, România literară și Caiete Critice.

În 1988, a părăsit România și s-a stabilit la Londra. Între anii 1989-2003, a lucrat la Secția Română a postului de radio BBC World Service, ca redactor principal.

Traian Ungureanu se distinge în mediul jurnalistic autohton printr-o publicistică incisivă, precum și prin renumele de moderator, în cadrul meselor rotunde radiofonice, fiind specializat în tematica politică a Europei de Est.

Citeste si:  Ioan-Nelu Botiş - propus pentru portofoliul de la Ministerul Muncii

A fost ales europarlamentar pe listele PDL în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009 și reales la 25 mai 2014, pe listele pentru Parlamentul European ale aceluiași partid.

A semnat peste 1.000 de articole, cronici, editoriale și eseuri pe teme de sociologie și științe politice în Evenimentul zilei, România liberă, Opinia studențească, Orizont, Cuvântul și Contrafort. Din anul 2000, scrie la revista ’22’, din 2004, are rubrică la ‘Idei în dialog’ (ID), iar în 2005, devine senior editor la Cotidianul. Odată cu anunțarea candidaturii sale pentru un post de europarlamentar pe listele PDL a fost obligat să părăsească redacția ultimului ziar. Preocupat în continuare de lumea sportului, despre care scrie, la început în Fotbal plus și ProSport (sub semnătura T.R.U.), iar, din vara anului 2003, semnează în Gazeta Sporturilor. În același an este laureatul pentru jurnalism al premiului acordat de Grupul pentru Dialog Social.

Citeste si:  PDL şi IRL au semnat un protocol de colaborare; Chiliman, cooptat ca prim-vicepreşedinte în BPN

În 2004 debutează în volum la Editura Humanitas cu ”Manifestul fotbalist”, o carte dedicată analizei culturale a sportului.

A fost purtător de cuvânt al campaniei electorale a Alianței România Dreaptă în decembrie 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner