Europarlamentarul Cristian Preda cere demisia şefului Corpului de Control al prim-ministrului, Ion Lazăr

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut luni demisia şefului Corpului de Control al prim-ministrului, secretarul de stat Ion Lazăr, pe care îl acuză că efectuează o anchetă „la comandă” împotriva celor care au semnat petiţia privind creşterea accizei la carburanţi.

„Ieri, aşa cum ştiţi, s-a anunţat public faptul că Victor Ponta a cerut Corpului de Control să intimideze cetăţenii anchetându-i în legătură cu semnătura pe o petiţie pe care am adresat-o Guvernului (…). Cerem de altfel demisia secretarului de stat Ion Lazăr fiindcă este inacceptabil ca misiunea Corpului de Control să fie deturnată pentru a intimida cetăţenii”, a declarat Cristian Preda.

El a adăugat că în acest moment misiunea instituţiei este deturnată în folosul personal al lui Victor Ponta.

„În această ţară instituţiile nu trebuie să răspundă unor comenzi personale ilegale deoarece legea care organizează Corpul de Control nu dă voie acestui organism să caute cetăţeni particulari care sunt nemulţumiţi, care protestează. Legea împinge Corpul de Control să ancheteze activitatea ministerelor şi agenţiilor guvernamentale, controlul companiilor de stat, nu al cetăţenilor”, a mai spus Cristian Preda.

Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibile infracţiuni săvârşite în cazul petiţiei colective depuse la Guvern de Partidul Mişcarea Populară prin deputatul Daniel Geantă, informează Biroul de presă al Executivului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata