Expo-plictiseală. Târgurile din Moldova îşi pierd din atractivitate

– La început, târgurile şi expoziţiile au fost bine primite, iar organizarea lor părea o afacere profitabilă până la un moment dat, când monotonia a început să reducă din încasări. Acum, publicul cere diversificarea ofertelor şi regândirea planurilor de acţiune, în lipsa cărora standurile vor rămâne goale, scrie Evenimentul

 

Camex nu mai e ce a fost odată

Expoziţia Naţională de Construcţii şi Instalaţii CAMEX, organizată de 14 ani, a avut loc la începutul lunii martie şi a reunit peste 100 de expozanţi.
Cu toate acestea, interesul a fost mult mai redus faţă de alţi ani, sectorul construcţiilor fiind unul puternic afectat de criza financiară.

Alte domenii, precum Târgului de Nunţi – Ghid Mariaj sau Târgul Internaţional de Carte Librex încă mai atrag vizitatori, dar numărul lor mare nu a adus neapărat încasări sporite.


Sucevenii, plictisiţi de târgurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie

Şi sucevenii par că s-au cam săturat de târgurile şi saloanele organizate de Camera de Comerţ şi Industrie.
„Ar trebui şi ei să se reorienteze către alte tipuri de evenimente. În loc să mergem să ne cumpărăm haine, mi-ar plăcea să mergem la o expoziţie florală sau chiar la un concurs culinar. Vrem să participăm la altfel de evenimente”, ne-a spus suceveanca Lucica Paraschiv.

„Luna trecută am fost în Piaţa Civică, la un târg de maşini. M-am uitat şi am plecat. Am înţeles că nu s-a vândut nici una. Cine să cumpere? Decât să se organizeze astfel de acţiuni, mai bine ar căuta să facă un târg de produse ieftine”, crede Neculai Ropotă.


La Botoşani încă mai au succes târgurile de pielicele

„Omul strânge pielicelele cele mai bune, ia şi berbecul cel mai gras şi vine la târg. Scoate bani frumoşi. Se fac şi trocuri, schimburi de animale, dar sunt şi vânzări bune”, am aflat de la Ioan Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Botoşani.

Nu de acelaşi succes se bucură expoziţiile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie, la care se vând de toate, de la haine, la produse de curăţenie şi materiale de construcţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata