Exxon evaluează reducerile globale de locuri de muncă după dezvăluirea planului de disponibilizare australian

Exxon Mobil Corp (XOM.N) evaluează posibilele reduceri de locuri de muncă la nivel mondial, a declarat miercuri un purtător de cuvânt, după ce compania a anunțat un program de disponibilizare voluntară în Australia.

Exxon este cea mai recentă companie petrolieră care s-a implicat în locuri de muncă axate, stimulată de o prăbușire istorică a cererii de combustibil din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania a redus cheltuielile de capital în acest an cu 30% până la aproximativ 23 de miliarde de dolari și a declarat în august că a planificat reduceri ale cheltuielilor de capital și de exploatare pentru a-și apăra dividendul după raportarea pierderilor în primul și al doilea trimestru.

„Avem în curs evaluări de la țară la țară pentru a evalua posibilele eficiențe suplimentare pentru mărimea corectă a afacerii noastre și pentru a o face mai puternică pentru viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt Casey Norton, cu sediul la Irving, Texas, prin e-mail, comentează Reuters.

Comentariile marchează o schimbare, după ce Exxon a declarat pentru Reuters în iulie că nu avea planuri de disponibilizări din cauza pandemiei și că nu avea ținte procentuale pentru a-și reduce forța de muncă prin revizuirile angajaților din acest an.

În Australia, Exxon a declarat miercuri că a finalizat o revizuire a activității sale actuale și viitoare de proiect în țară și căuta voluntari pentru a renunța la companie.

„Acest program va asigura compania să gestioneze aceste condiții de piață fără precedent”, a spus acesta într-un comunicat.

Compania nu a spus ce procent din forța de muncă încearcă să reducă, dar a declarat că, în Australia va lua în considerare toți angajații care și-au exprimat interesul pentru concedierea voluntară.

„Până la finalizarea altor lucrări de studiu, ar fi prematur să se tragă concluzii pentru alte țări”, a spus Norton.

Exxon caută să-și vândă acțiunea de 50% din co-întreprinderea de petrol și gaze din Strâmtoarea Bass din sud-estul Australiei, despre care analiștii au estimat că ar putea aduce până la 3 miliarde de dolari.

Analiștii au speculat că ar putea vinde sau închide și fabrica Altona din Melbourne, cea mai veche rafinărie din Australia.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata