Fabrica de diplome s-a prăbuşit: 100.000 de diplome anulate

– 100.000 de absolvenţi ai Universităţii “Spiru Haret”, care au urmat cursurile unor specializări la distanţă sau la fără frecvenţă, nu vor avea niciodată studiile recunoscute, a spus ministrul Educaţiei

.
Declaraţia a fost făcută de Ecaterina Andronescu astăzi, pe videochat-ul REALITATEA.NET, aceasta precizând că cele 100.000 de diplome sunt, practic, ilegale.

„Cei care au terminat la «Spiru Haret» şi au parcurs forme de învăţământ neacreditate, normal că nu vor intra în legalitate, iar diplomele lor nu pot fi recunoscute, fie că vorbim de studenţii care au terminat în acest an sau acum cinci ani. Acele persoane care au diplome emise de «Spiru Haret», cum ar fi diplomele emise la ID sau la fără frecvenţă, vor fi anulate şi se vor face controale de către ARACIS”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

În Bucureşti, a ţinut să precizeze aceasta, “Spiru Haret” are câteva specializări acreditate pentru învăţământul la distanţă, însă toate celelalte centre din ţară pentru această formă de învăţământ şi pentru cel fără frecvenţă nu sunt acreditate.

Primele consecinţe ale scandalului în care este implicată “Spiru Haret” au început să apară deja la examenul de titularizare, care este în desfăşurare în aceste zile.

Astfel, la Galaţi au fost eliminaţi ieri 66 de candidaţi, în ajunul examenului de titularizare, întrucât era absolvenţi ai unor specializări neacreditate ale Universităţii “Spiru Haret”.

Integral în Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. Bogdan C. spune

    Consider ca este o nedreptate. Atata timp cat in aceste institutii predau probabil si profesori de renume, de la institutiile de stat si acestia isi dau acelasi interes profesional in meseria pe care o practica, nu vad de ce aceste forme de invatamant nu pot intra in legalitate pentru a putea primii acreditarea.
    Probabil acreditarea lor este doar o problema de interese politice si nu numai.

  2. mary spune

    eu ma intreb ce o fi facut d-na ministru in anii acestia in care facultatea a emis diplomele…pana acuma a dormit?!pai ar trebui sa mearga acasa sa doarma in continuare…rusine ,mare rusine!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata