Facebook pune in practica regulile de utilizare a platformei de socializare si blocheaza accesul minorilor

Facebook ia masuri serioase in ceea ce priveste propria platforma de socializare si urmeaza sa respecte cu strictete regulile de utilizare a platformei. Vor fi luati in vizor cei care nu indeplinesc cu strictete toate regulile, in special persoanele care nu au varsta potrivita pentru a accesa un astfel de portal.

Potrivit unor surse, Facebook va extinde masurile de verificare a identitatii persoanelor pentru a afla care este varsta reala a utilizatorilor. Pentru a verifica cu atentie aceste detalii, reteaua de socializare va solicita o copie a unui act de identitate care atesta daca varsta din acte este identita cu cea de pe site.

Toate aceste modificari au loc dupa scandalul din urma cu cateva luni dar si dupa publicarea unei televiziuni a unui reportaj in care un jurnalist a aratat cat de ignoranti sunt cei de la Facebook cand vine vorba de protectia copiiilor in mediul online.

Pana in prezent, Facebook verifica varsta reala a persoanelor care detin cont doar daca conturile respective erau raportate de catre alti utilizatori. De acum, schimbarea care va avea loc va face ca abordarea privind varsta sa fie de tip preventiv, iar angajatii platformei vor verifica incontinuu sa nu fie online conturi suspecte. Daca apar nelamuriri cu privire la varsta unui utilizator, Facebook blocheaza contul pana la solutionarea cazului. Persoana in speta va fi obligata sa demonstreze ca indeplineste varsta minima pentru utilizarea platformei de socializare (13 ani). Aceeasi masura va fi aplicata si pentru conturile de Instagram.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata