Facebook spune instanței irlandeze că ancheta amenință operațiunile sale din UE – ziarul

Facebook a declarat Înaltei Curți a Irlandei că nu poate vedea cum ar putea funcționa serviciile sale în Uniunea Europeană dacă autoritățile de reglementare îi înghețează mecanismul de transfer de date, a raportat Sunday Business Post, citând documentele instanței văzute de ziar.

Gigantul american al rețelelor de socializare a declarat săptămâna trecută că, Comisia irlandeză pentru protecția datelor, autoritatea sa principală de reglementare a UE, a luat o decizie preliminară conform căreia mecanismul pe care îl folosește pentru a transfera date din UE către Statele Unite „nu poate fi utilizat în practică”.

Facebook a solicitat și a asigurat o înghețare temporară a ordinului și o revizuire a instanței de judecată la Înalta Curte irlandeză, care urmează să analizeze problema în noiembrie.

Într-o declarație pe propria răspundere prezentată instanței pentru a solicita înghețarea ordinului, Yvonne Cunnane, șefa protecției datelor Facebook și consilier general asociat al Facebook Irlanda, a declarat că nu este clar modul în care compania ar putea continua să furnizeze servicii în UE dacă ordinul irlandez este pus în aplicare. , a raportat Sunday Business Post.

„Nu este clar (Facebook) cum, în aceste circumstanțe, ar putea continua să furnizeze serviciile Facebook și Instagram în UE”, a spus ziarul citat în declarația pe care a dat-o.

Declarația nu a fost făcută publică, a spus un purtător de cuvânt al Înaltei Curți, iar o purtătoare de cuvânt a Facebook nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii prin e-mail.

Într-o postare pe blogul din 9 septembrie care a confirmat pentru prima dată ancheta autorității de reglementare irlandeze, Facebook a spus că „s-a bazat pe mecanismul în cauză – în conformitate cu ceea ce este cunoscut sub numele de clauze contractuale standard (SCC) – pentru a transfera date către țări din afara UE și că o interdicție ar avea „un efect de amploare asupra companiilor care se bazează pe SCC”.

Ancheta irlandeză urmează unei hotărâri pronunțate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în iulie privind momentul în care SCC-urile pot fi utilizate legal.

Hotărârea a răspuns la îngrijorările UE conform cărora regimul de supraveghere din Statele Unite ar putea să nu respecte drepturile de confidențialitate ale cetățenilor UE atunci când datele lor personale sunt trimise în SUA pentru uz comercial.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata