Facebook, WhatsApp si Instagram pericol de inchidere

Facebook, WhatsApp si Instagram ar putea sa fie inchise. Blackberry se judeca cu firma infiintata de Mark Zuckerberg pe care o invinovateste ca i-a incalcat cu buna stiinta proprietatea intelectuala.

Functiile pe care BlackBerry pretinde ca Facebook le utilizeaza  in aplicatiile sale fara a avea drept acopera partea de securitate unele caracteristici ale interfetei grafice, cat si mai multe setari ce tin de functionalitate propriu-zisa a acestora.

Generarea cheilor de criptare, afisarea pictogramelor numerice pentru a evidentia notificarile, etichetarea persoanelor in poze, autocompletarea textului in casuta de cautare si oprirea notificarilor pentru o conversatie sunt cateva dintre caracteristicile vizate de proces.

Posibil cele doua companii vor ajunge la o intelegere. Fie Facebook va fi de acord sa achite pentru brevetele detinute de BlackBerry, fie va gasi niste brevete proprii pentru care sa initieze propriul proces pentru a anula actiunea celor de la BlackBerry. Insa, in caz ca statul american da castig de cauza canadienilor de la BlackBerry, Facebook, Whatsapp si Instagram si-ar putea opri activitatea

Nu este normal ca o companie aflata pe o panta descendenta sau care incearca sa se reinventeze sa caute orice mijloace de finantare, inclusiv acest gen de procese. Au facut-o Yahoo! cu Facebook in 2012, Nokia cu Apple in 2016, etc.

4 miliarde de oameni folosesc Facebook, Facebook Messenger si subsidiarele sale, WhatsApp si Instagram.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata