Factura împrumutului neplăcut al contribuabililor se micșorează la „numai” 20 de miliarde de lire sterline

Foto: g4media.ro

Contribuabilul va avea garantate aproape 70 miliarde de lire sterline în împrumuturi acordate companiilor din Marea Britanie până în martie 2021, potrivit noilor estimări ale industriei.

Dar factura așteptată pentru împrumuturile neperformante acordate firmelor britanice a scăzut de la 30 miliarde de lire sterline la „doar” 20 de miliarde de lire sterline, potrivit TheCityUK.

Grupul spune că o creștere economică mai bună decât se aștepta a scăzut estimările costurilor împrumuturilor garantate de guvern.

Apetitul firmelor de a prelua noi datorii a fost, de asemenea, afectat de Covid-19, se spune în acesta.

Cercetările din grupul de lobby al industriei bancare sugerează, de asemenea, că numărul de locuri de muncă de la întreprinderile care vor intra în eroare va fi semnificativ mai mic: a redus la jumătate predicția inițială de trei milioane de pierderi de locuri de muncă la un milion și jumătate.

Cu toate acestea, se spune că numărul întreprinderilor care ar putea avea dificultăți în rambursarea împrumuturilor lor a crescut de la 30% la aproape 40%.

Cercetarea face parte dintr-o campanie din partea sectorului creditelor pentru a încuraja guvernul să convertească datoriile „nerambursabile” într-un sistem de tip împrumuturi studențești, în cazul în care împrumuturile aferente Covid-19 ar putea fi amânate până când o afacere revine pe o bază financiară mai sigură picioare.

Direcția descendentă a creditelor neperformante va confirma probabil instinctele guvernamentale pentru a evita amânarea acestor rambursări ale datoriilor.

Aceasta ar fi o greșeală, potrivit industriei de creditare:

„Nivelurile ridicate preconizate de datorii nesustenabile vor continua să fie un obstacol puternic în redresarea economică”.

Sau, după cum afirmă cei din interior: „Suntem în pericol să creăm o nouă generație de companii zombi care nu pot crește de sub grămada lor de datorii”.

TheCityUK a fost, de asemenea, dornic să sublinieze faptul că, la momentul colectării datelor lor, economia a revenit, deoarece restricțiile legate de coronavirus au fost ușurate. Acesta a avertizat că impactul noilor directive recente și al viitorului sfârșit al schemei guvernamentale de forfecare ar putea face ca grămada de datorii „nerambursabile” să înceapă să crească din nou.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata