Fagura își deschide birou în București și îşi pregătește extinderea

În România, Startup-ul Fagura, fintech încorporat în Estonia, dar lansat și testat în Republica Moldova, își deschide un birou în București și pregătește extinderea pe piața românească, după ce a încheiat cu succes o finanțare de 340.000 euro pe platforma de equity crowdfunding Seedrs.

În prezent, mai mult de 270 de investitori și-au declarat susținerea pentru proiect și încrederea în echipă, investind sume de la 100 până la zeci de mii de euro pe Seedrs. În acest sens,  Fagura a oferit investitorilor equity în proporție de cca 14,5% la o evaluare pre-money de 2 milioane de euro. Fondurile atrase în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru creșterea în R. Moldova și extinderea pe piața din România la sfârșitul acestui an.

În contextul organizatoric, campania de crowdfunding s-a desfășurat în două etape, cea privată unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura și cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume.

 

În opinia sa Tudor Darie, CEO al Fagura spune, „În această rundă ne-am dorit să atragem nu doar banii de care avem nevoie, dar și suportul comunității de investitori de pe Fagura. Rezultatul a fost peste cele mai optimiste așteptări. Au venit alături de noi persoane din peste 20 de țări cu multă experiență în IT și banking. Vom gândi un mecanism prin care să le permitem investitorilor să poată contribui cu ideile lor. Urmează o perioadă în care vom depune actele pentru licențiere și pregătirea de lansarea în România”.

Aşadar, Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Compania are deja cca 25 000 de conturi de utilizator create în platformă, peste 400 de investitori activi care au generat finanțare în valoare de cca 800 mii euro pentru alte 800 de persoane.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata