Familia Aurei Ion s-a constituit parte civilă în dosarul accidentului aviatic

Părinţii şi sora Aurei Ion, studenta decedată în ianuarie în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, s-au prezentat vineri la Parchetul General şi s-au constituit părţi civile în dosar, au declarat, vineri,oficiali din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sursele citate au afirmat că familia a fost de acord să se constituie parte civilă în cauză, dar nu a precizat cu ce sumă.

În acest dosar, procurorii Parchetului Militar au dispus pe 11 februarie începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion, ofiţer-student, anul V la Institutul Medico-Militar, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata