Familia Măceșanu a depus cerere de recuzare a procurorilor DIICOT care au instrumentat cazul Caracal

Familia Alexandrei Măceșanu a depus,vineri,prin avocat, o cerere de recuzare a procurorilor DIICOT care s-au ocupat de cazul de la Caracal, considerând că aceștia au fost imparțiali,deoarece aproape toate solicitările familiei de audiere a unor persoane sau de administrare de probe au fost refuzate.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că procurorii DIICOT refuză să audieze o fostă menajeră a lui Gheorghe Dincă, precum și familia acestuia, deși există indicii că aceștia ar fi știut de traficul de persoane.

„Ni se refuză aproape toate cererile pe care le-am depus (…) pentru aflarea adevărului. (…) Procurorii DIICOT spun așa: că dispun respingerea solicitării de audiere a membrilor familiei inculpatului Dincă Gheorghe în vederea luării măsurilor reținerii și arestării ca fiind contrară legii. De ce este contrară legii, procurorii DIICOT nu explică. Am cerut reaudierea familiei Dincă, inclusiv a fiului cel mare al lui Dincă și a restului familiei, pentru că la dosar (…) există declarația așa-zisei menajere a lui Gheorghe Dincă, luată de către procurorii în primele săptămâni, în care aceasta consemnează în scris despre cele două luni de zile cât a fost în casă. A scris că Dincă se ocupa cu traficul de persoane, iar o parte dintre acestea erau și fete tinere, dumneaei având rolul de a le aranja, de ale ruja, iar fiul cel mare al lui Dincă avea misiunea de a prelua și de a le scoate peste graniță în mod fraudulos fără acte sau cu acte false. Ne-au respins această solicitare”, a spus Cumpănașu.

Cumpănașu a mai spus a fost admisă cerere de audiere a omului de afaceri Nicolae Cilan, din Arad, după ce acesta a declarat că fiica lui Dincă i-a oferit fete lui și altor doi italieni.

Din cauza respingerii cererilor, familia Măceșanu a depus, vineri, prin avocat, o cerere de recuzare a procurorilor care instrumentează dosarul dispariției Alexandrei și Luizei, considerând că anchetatorii au fost imparțiali în această anchetă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata