Fed a promis un sprijin economic prelungit pentru SUA

Banca centrală americană s-a angajat să își continue sprijinul pentru economia SUA timp de câțiva ani, întrucât gospodăriile și întreprinderile se recuperează încet după impactul pandemiei coronavirusului.

Majoritatea liderilor Rezervei Federale au declarat că se așteaptă să mențină ratele dobânzilor aproape de zero cel puțin în următorii trei ani.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că oficialii nu se așteaptă să schimbe cursul până când recuperarea nu va fi „foarte departe”.

De asemenea, el a avertizat că revenirea ar putea fi în pericol fără cheltuieli guvernamentale mai mari.

În urma întâlnirii băncii din septembrie, Jerome Powell a declarat că ajutorul guvernamental pentru întreprinderi și lucrători răniți de coronavirus a fost „critic” pentru o recuperare mai bună decât se aștepta până acum.

Schimbarea Outlook

Proiecțiile lansate miercuri au arătat că liderii băncilor se așteaptă ca economia SUA să se micșoreze cu 3,5% în acest an – mai puțin decât declinul de 6,5% temut în iunie.

Aceștia au mai spus că se așteaptă ca rata șomajului să scadă la aproximativ 7,6% până la sfârșitul anului, mai mică decât se anticipase anterior.

Dar Jerome Powell a avertizat că recuperarea ar putea să se clatine, cu excepția cazului în care politicienii aprobă ajutorul suplimentar.

„Adevărata întrebare este când și cât și cum și care va fi conținutul și nimeni nu are nicio certitudine în legătură cu asta”, a spus el.

„Dacă nu avem acest lucru, atunci ar exista cu siguranță riscuri negative”.

Trump cere stimulare

Comentariile dlui Powell au venit în timp ce parlamentarii din Washington rămân într-un impas în ceea ce privește cheltuielile suplimentare, democrații cerând acțiuni mai agresive decât susțin mulți republicani.

Într-un tweet, președintele Donald Trump și-a îndemnat miercuri partidul să sprijine „un număr mult mai mare” pentru ajutor.

Cu toate acestea, el a respins în mare măsură avertismentele economice, spunând că SUA se descurcă „incredibil de bine” și căutând semne de recuperare pentru a-și susține argumentele în timp ce militează pentru realegere în noiembrie.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata