Fed se așteaptă să ridice previziunile economice, să extindă jurământul pentru a menține ratele scăzute

Se așteaptă ca Rezerva Federală să încheie miercuri cea mai recentă reuniune politică cu previziuni economice oarecum mai roz, dar și un angajament reînnoit de a menține ratele dobânzilor scăzute atât timp cât cea mai mare economie a lumii trebuie să-și revină din cea mai profundă recesiune din ultimele decenii.

Întâlnirea de două zile este prima bancă centrală a SUA în cadrul unui cadru nou adoptat, care promite să tragă pentru o inflație de peste 2% pentru a compensa perioade, cum ar fi acum, în care se situează sub acest obiectiv.

Strategia înseamnă că Fed nu își va lua piciorul de pe pedala monetară a gazului, chiar dacă șomajul continuă să scadă într-un ritm mai rapid decât se aștepta.

Oficialii Fed nu par să fie pregătiți să transpună acest cadru într-o promisiune explicită de a menține rata cheie a creditului peste noapte în cadrul curent de 0% la 0,25% până când anumite criterii de referință economice – să zicem, 2,5% inflație – sunt îndeplinite.

Comitetul Federal pentru Piața Deschisă de stabilire a tarifelor este programat să-și lanseze declarația sa de politică și un rezumat al noilor proiecții economice la ora 14:00. EDT (1800 GMT).

Jerome Powell, președintele Fed, va ține o ședință de știri virtuală o jumătate de oră mai târziu.

„Ne așteptăm ca Comitetul să adopte acest tip de orientare pe termen lung bazată pe rezultate până la sfârșitul anului”, a scris Lewis Alexander, economist șef american la Nomura, într-o notă înainte de ședința Fed din această săptămână.

Dar Fed va încheia probabil această întâlnire cu alte semnale pentru angajamentul său pe termen lung pentru o politică monetară ușoară, au spus Alexander și alți analiști.

Acestea pot include încorporarea în declarația de politică post-ședință a noii ținte „medii” de inflație de 2% și previziuni trimestriale noi, care arată cel mai mult, dacă nu toți factorii de decizie politici din Fed nu văd necesitatea majorării ratelor dobânzii până cel puțin în 2023.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata