Federaţia Asociaţiilor de Părinţi: Măsurile Guvernului vor afecta procesul educaţional

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar îşi manifestă îngrijorarea faţă de faptul că măsurile propuse de Guvern pentru ieşirea din criză vor afecta grav procesul educaţional.

Potrivit unui comunicat transmis de FNAP-ÎP, procesul educaţional va fi afectat prin comasarea claselor şi desfiinţarea unităţilor şcolare, prin diminuarea „drastică” a salariilor cadrelor didactice, prin protestele anunţate de federaţiile sindicale din educaţie.

În opinia reprezentanţilor părinţilor, este dreptul sindicatelor să recurgă şi la grevă, dar cei care sunt afectaţi sunt copiii.

„Reforma în educaţie presupune şi finanţare şi resursă umană calificată”, se arată în comunicatul de presă.

FNAP-ÎP a făcut un apel la Executiv să găsească soluţii viabile pentru ieşirea din criză, astfel încât sistemul de educaţie din România să poată funcţiona în condiţii normale şi dreptul copilului la educaţie, garantat şi de Constituţie, să fie respectat.

De asemenea, părinţii adresează rugămintea cadrelor didactice, pe care le susţin în toate demersurile ce vizează finanţarea sistemului şi implicit respectarea drepturilor salariale, să aibă în vedere elevul de clasa a XII-a, aflat în an terminal şi al cărui viitor depinde de finalizarea examenului de Bacalaureat.

„Ştim şi înţelegem că este singura formă de protest care poate mişca Guvernul României, că elevul este folosit ca argument pentru a-i determina să nu facă apel la grevă, dar venim cu rugămintea ca toate aceste forme de protest să permită măcar finalizarea cursurilor liceale şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat.

Sunt copii care au fost acceptaţi la facultăţi din străinătate şi una dintre condiţiile de înscriere presupune finalizarea Bacalaureatului. Este recunoaşterea muncii lor şi a cadrelor didactice, desfăşurată pe parcursul atâtor ani. FNAP-ÎP este convinsă că diminuarea alocaţiilor pentru copii, poate pentru unii singurul venit, nu va reuşi să scoată România din criza economică”, se arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata