Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, reţinută de DNA

Femeia care a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și va fi prezentată instanței cu propunerea de arestare preventivă, au declarat surse judiciare.

Aceleași surse au menționat că femeia a colaborat profesional cu soțul decedat al Liviei Stanciu și că șeful ÎCCJ a depus plângere.

Sursele au precizat că șantajul ar fi constat în amenințarea cu defăimarea întrucât susținea că soțul acesteia i-ar fi datorat bani și că va face public acest lucru în presă dacă nu îi va da 20.000 de euro.

DNA a informat luni că procurorii DNA au efectuat trei percheziții în municipiul Galați într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind șantaj, persoana vătămată fiind președintele unei instanțe judecătorești din Capitală.

„În cursul zilei de 9 iunie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în trei locații situate în municipiul Galați, din care una este punctul de lucru al unui agent economic”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata