FEN respinge impunerea concediului fără plată

Prin aplicarea concediului fara plata, elevilor si studentilor “li se incalca” dreptul fundamental la educatie, iar pro grama scolara nu mai poate fi parcursa in totalitate afectând astfel grav elevii care vor sustine examene la sfârsitul acestui an scolar, sustin reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) intr-un comunicat de presa remis vineri (13 noiembrie 2009).

Totodata, Federatia Educatiei Nationale considera ca aplicarea in sistemul educational a prevederilor articolului 10 din Legea 329/2009 “nu este oportuna” intrucât economiile facute la bugetul Educatiei prin neaplicarea prevederilor Legii 221/2008, prin permanentele rectificari negative care au vizat domeniul si prin “reducerea a peste 19.000 de posturi depasesc cu mult” cota de reduceri a cheltuielilor ce ar reveni acestui domeniu bugetar.

“Din punctul de vedere al FEN negocierea s-a purtat la 6 mai, când reprezentantii Guvernului s-au angajat sa asigure integral fondurile necesare cheltuielilor de personal din invatamânt pentru tot anul 2009.
Nu putem sa mai revenim asupra acestui aspect. Este treaba Guvernului si a primul ministru sa asigure fondurile pentru salarii si sa nu aplice Legea 329/2009 pentru salariatii din invatamânt. În consecinta, cerem Executivului sa caute in alte zone solutii pentru realizarea economiilor bugetare fara afectarea scolii”, a declarat presedinte executiv FEN, Teodor Firtonea.

Citește și
1 Comentariu
  1. MOLNAR spune

    CE SCOALA SE FACE IN MULTE SCOLI DIN ROMANIA, CU CE REZULTATE, CE ELEVI CIVILIZATI VIN IN SOCIETATE DIN SCOLIE, UNDE PREDAU PROFESORI[SCUZE PENTRU EXCEPTI]VENITUL ESTE DESTUL DE BUN PENTRU 3-4 ORE PE ZI CA SIPARLAMENTARI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata