Festivalul Timishort 2019, anulat după ce autoritățile au întârziat virarea finanțărilor câștigate

Organizatorii Timishort, scurtmetraje din vestul României, au decis să anuleze ediția din 2019 a festivalului din cauza întârzierii plății finanțărilor prin concurs, mai puțin de o treime din suma promisă de Primăria Timșoara arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Asociația Română a Filmului Independent (ARFI), organizator Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, nu a recuperat finanțarea nerambursabilă câștigată de la Primăria Timișoară pentru ediția din 2018, motiv pentru care nu poate angaja noi cheltuieli, anunță organizatorii evenimentului.

Echipa Timishort se vede obligată să amâne ediția a 11-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul citat de organizatori este întârzierea plăților din finanțările nerambursabile câștigate prin concurs.

”La începutul lunii septembrie 2019 am primit 30% din suma cu care Primăria Timișoara se angajase să susțină festivalul în 2018. În aceste circumstanțe nu putem angaja noi cheltuieli, până nu achităm datoriile față de furnizorii cu care am lucrat la ediția anterioară. Ne dorim să continuăm acest festival și sperăm ca până în 2020 aceste probleme financiare să fie rezolvate”, au declarant organizatorii.

Cele 10 ediții Timishort de până acum au fost organizate de Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) din Timișoara cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș, Institutului Cultural Român și al Centrului Național al Cinematografiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata