Fifor: A fost o discuție despre nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx

Mihai Fifor a declarat, întrebat despre comisarul european, că a existat o discuție pentru nominalizarea sa, însă premierul a spus că decizia va fi luată în CEx, cum este și firesc. Acesta a precizat că e important ca acolo să meargă persoana cu cele mai mari șanse să fie acceptată.

„Ieri (luni – n.r.), după respingerea colegei mele Rovana Plumb, o chestiune care nu are nimic de a face cu buna funcționare a unei instituții serioase. Eu mi-aș fi dorit să nu mai vorbim de un dublu standard la nivelul Parlamentului European, Comisia European, pentru că până la urmă colega mea a fost respinsă pe un joc politic. Da, a fost o discuție referitoare la nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx, așa cum este firesc. Mi se pare foarte serios ca nominalizarea domnului Dan Nica să rămână, pentru că e coordonator de comisie și liderul grupului eurodeputaților PSD”, a afirmat Mihai Fifor, marți seară, la Antena 3.

Secretarul general al PSD a adăugat că a fost decisă în CEx și propunerea, ca variantă de rezervă, a Gabrielei Ciot, deoarece președintele ales al CE în discuția la telefon cu premierul a venit vorba de nevoia nominalizării unei femei.

„În discuția telefonică pe care doamna premier a avut-o cu președinta Comisie s-a discutat despre nevoie nominalizării unei doamne, doamna premier a propus-o pe colega noastră, Gabriela Ciot. Noi așteptăm stabilirea procedurilor”, a explicat Fifor.

Chestionat de ce nu a mai fost propunerea PSD pentru poziția de comisar european, Mihai Fifor a răspuns: „Era onorant pentru mine, era o responsabilitate foarte mare, dar până la urmă e important să meargă acolo persoana care are șansele cele mai mari să fie acceptat”.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Liderul PSD a precizat că o să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis și că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata