Fifor, discuții cu vicepreședintele Parlamentului Moldovei privind susținerea în parcursul european

Viceprim-ministrul pentru parteneriate strategice, Mihai Fifor, a discutat sâmbătă, la Guvern, cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Monica Babuc, despre parcursul european al Moldovei și susținerea României în acest demers.

„Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Monica Babuc. Guvernul României rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, bază esențială a relației noastre speciale față de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăți, a subliniat vicepremierul Mihai Fifor. Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene și implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Mihai Fifor a transmis delegației Parlamentului Moldovei că România rămâne un susținător în parcursul european al moldovenilor.

„România rămâne cel mai solid susținător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziția partenerilor noștri de la Chișinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experiența acumulată în contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat vicepremierul Fifor.

Un alt subiect de discuție l-a constituit parteneriatul strategic dintre cele două țări.

„Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităților relației bilaterale și a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social și economic. În acest context, oficialul român a evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie, care stă la baza relației deosebite cu Republica Moldova. Guvernul României are toată determinarea să continue programele de acordare a burselor identitare elevilor care studiază în statele vecine și Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum și indemnizații de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Mihai Fifor a dat asigurări că Guvernul român va sprijini în continuare programul de îmbunătățire a infrastructurii școlare și preșcolare din Republica Moldova.

Totodată, reprezentanții României și ai Moldovei au discutat despre investițiile de interconectare energetică.

„Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din Republica Moldova și la consolidarea relației speciale dintre țările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, a subliniat viceprim-ministrul Mihai Fifor, potrivit comunicatului citat.

În încheiere, vicepreședintele Parlamentului Moldovei, Monica Babuc, a mulțumit României pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata