Firea, către noul ministru al Energiei privind falimentul RADET: Normal era să citească legislația

Gabriela Firea a declarat că noul ministru al Energiei este incompetent după ce a afirmat că RADET ar putea intra în faliment, luni, subliniind că Virgil Popescu ar fi trebuit să citească legislația înainte să lanseze astfel de declarații.

„A ieșit noul ministru al Energiei (Virgil Popescu, n.r.) lângă noul premier să-i sperie pe bucureșteni că vor rămâne fără apa calda și căldură, anunțând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau și mă întreb în ce țară trăim în care un ministru numit politic știe ce va face justiția, cum se va înfăptui justiția luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent și repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră și Elcen în faliment care poate nu a aflat, il informez eu – este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislația, reglementările, să se informeze și pe urmă să facă declarații ce din coadă o să sune”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că, indiferent de situația juridico-financiară a RADET și Elcen, nu se va intrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în București.

„Pentru simplul motiv că apa caldă și căldura constituie infrastructură critică și are legislație aparte, care garantează livrarea. (…) Ca sunt opriri punctuale pentru inlocuiri de conducte sau repararea unor avarii, e altceva (…), dar sub nicio formă nu se va întâmpla așa cum a anunțat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET”, a mai spus primarul general.

Precizările vin după ce ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a spus, la preluarea mandatului, că instanța ar putea declara, luni, falimentul Regiei.

„Eu vreau ca Primăria să fie foarte conștientă că s-ar putea ca luni instanța să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit și are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureștiului, numai că trebuie să fie pregătită, inclusiv Primăria București, inclusiv în cazul în care RADET nu mai poate să funcționeze declarându-se falimentul cine să cumpere acel agent termic pentru bucureșteni, s-o cumpere Primăria direct. Doamna primar trebuie să se asigure că toată subvenția dată bucureștenilor”, a spus Virgil Popescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata