Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid

Gabriela Firea a declarat, marți seară, întrebată dacă va demisiona din funcția de vicepreședinte al PSD, că i se pare normal să se organizeze un Congres, iar cei care vor să candideze la funcțiile de conducere să o facă, astfel încât să se respecte statutul formațiunii.

„Am auzit și această școală de gândire că în cazul în care actuala conducerea aleasă în Congres nu își va înainta demisia ar exista probabilitatea ca un coleg de al nostru să propună încetarea mandatului Biroului Permanent, prin demisia în bloc a vicepreședinților. Mie mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm un Congres foarte rapid, cât se poate de rapid. Colegii care se consideră valoroși și care vor obține sprijinul organizațiilor să candideze la poziția de președinte executiv, secretar și la pozițiile de vicepreședinte și în mod democratic să avem o conducere”, a spus Gabriela Firea, la sediul PSD.

Social-democrații s-au reunit, marți seară, la sediul din Kiselef,, în Comitet Executiv Național. Viorica Dăncilă încă nu a ajuns.

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă, luni, pe care ulterior a anunțat-o pe Facebook și i-a comunicat că se va întâlni cu liderii organizațiilor județene. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă ar fi acceptat să demisioneze de la șefia PSD, în schimbul unul loc pe lista la alegerile parlamentare și șefia organizației de femei.

Marcel Ciolacu ar vrea să preia interimar șefia partidului, iar Paul Stănescu interimar pe cea de secretar general al PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata