Firea, preşedinte interimar la PSD Bucureşti; Rizea, suspendat de la şefia PSD sector 5

Robert Negoiţă s-a retras de la conducerea PSD Bucureşti, în locul acestuia fiind numită preşedinte interimar Gabriela Firea, a anunţat, marţi, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD reunit la Palatul Parlamentului.

„Neplăcută starea care a existat în organizaţia PSD Bucureşti, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze aşa ceva, în condiţiile în care PSD-ul are prima şansă la Bucureşti, astăzi au fost luate nişte decizii şi de către CExN şi de unii colegi. Dl. Robert Negoiţă astăzi a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bucureşti şi a propus-o pe dna Gabriela Firea ca preşedinte interimar, pentru ca şansele acestei colege să crească, în condiţiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Generală a Capitalei”, a detaliat Dragnea.

CExN al PSD a decis totodată excluderea din partid a lui Ilie Rafael, care a făcut nişte afirmaţii în presă „care încalcă în mod flagrant codul de conduită”. „Și chiar dacă nu era acel cod adoptat, măsura era aceeaşi, a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”, a argumentat preşedintele PSD.

De asemenea pentru faptul că organizaţia PSD sector 5 intenţionase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid, CExN al PSD a decis suspendarea lui Cristian Rizea, pe o perioadă de şase luni, din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD sector 5, conducerea interimară fiind preluată Ligia Moldovan. În prezent, Ligia Moldovan deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei de femei PSD sector 5.

„De asemenea, pentru că dna Firea nu mai poate rămâne preşedintele organizaţiei PSD Ilfov şi pentru că Ilfovul este
o organizaţie importantă în contextul alegerilor locale din Bucureşti şi pentru a se realiza totuşi o colaborare bună între Ilfov şi Bucureşti, Robert Negoiţă a fost numit secretar regional pe regiunea Bucureşti — Ilfov pentru a ajuta şi campania de la Ilfov şi campania de la Primăria Capitalei”, a precizat Liviu Dragnea.

La şefia organizaţiei PSD Brăila a fost numit Ion Rotaru, în funcţia de preşedinte interimar, locul fiind vacantat la ultimul congres PSD.

***

 Senatoarea Gabriela Firea s-a născut în Bacău, la 13 iulie 1972.

A absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea București, studii postuniversitare în Mecanisme Valutare și Fiscale Internaţionale și studii postuniversitare în Management Bancar și Bursier, în cadrul ASE.

A fost reporter, apoi redactor-prezentator la ”Radio-Contact” (1992-1993); realizator de reportaje economice la TVR (1993-1999); editor-prezentator la ”Jurnal” (TVR), unde a realizat și a moderat emisiunile ”Ediţie Specială” și ”Știrea Zilei” (1999).

A fost editor-prezentator al emisiunii ”Observator”, de la Antena 1 (2001—iul. 2009). A fost realizatoarea rubricii ”Săptămâna financiară”, la Antena 1, precum și a formatului ”Știrea zilei” la Antena 3. În februarie 2012 a moderat, la Antena 1, emisiunea de divertisment, ”Gabi Firea Show”. A condus publicaţiile ”Săptămâna financiară”, ”Financiarul” și ”Felicia”.

În iulie 2009, Gabriela Firea a fost numită director general al companiei Intact Advertising — agenţie de organizare evenimente și publicitate.

A ocupat funcţiile de consilier de relaţii publice și imagine a primului-ministru Mugur Isărescu (ian. 2000), purtător de cuvânt al Guvernului (febr.—dec. 2000).

În cadrul alegerilor legislative din 9 decembrie 2012, a obţinut un mandat de senator cu 75% din voturile exprimate, în Colegiul uninominal nr. 1 din Ilfov.

La 23 septembrie 2012, a devenit membru al Partidului Social Democrat, activând în organizaţia PSD Ilfov. La 21 ianuarie 2013, a fost numită președinte interimar al PSD Ilfov, în locul lui Robert Negoiţă, iar la 24 februarie 2013, a fost aleasă președinte al Organizaţiei Ilfov.

Gabriela Firea a fost aleasă la 20 aprilie 2013, la Congresul PSD, vicepreședinte al partidului pe locurile alocate Organizaţiei de Femei.

La 22 octombrie 2014, a devenit purtătorul de cuvânt al PSD.

Printre volumele de beletristică publicate se numără: volumul de poezii ”O altă lume” (2000), romanul ”Trei motive” (2001, ed. a II-a, 2007).

A primit o serie de premii precum: Premiul Asociaţiei Scriitorilor (1998), Premiul APTR pentru talk show (2004), „Televedeta anului 2007″ (APTR). În cadrul Galei Celebrităţilor Anului, i-a fost conferită, în 2008, distincţia ”Celebritatea Anului” la categoria ”Jurnalism”. Distinsă cu Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer (dec. 2000).

Este membră a Uniunii Scriitorilor din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata