Firea: Uman, l-am iertat pe Traian Băsescu

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat miercuri că s-a gândit mult înainte de a depune la Parchet plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu și că, din punct de vedere uman, l-a iertat pe șeful statului.

„M-am gândit foarte mult aseară dacă să vin să depun plângerea penală, dat fiind faptul că suntem în postul Paștelui, în Săptămâna Mare, și în Cartea Sfântă se spune că trebuie să iertăm de șapte ori de câte șapte celor care ne greșesc, dacă vrem să fim mântuiți, și vă asigur că eu l-am iertat din punct de vedere uman pe domnul Traian Băsescu”, a declarat Firea după ce a depus plângerea penală la Parchetul General.

Ea susține însă că are datoria și responsabilitatea să apere onoarea Parlamentului și că justiția trebuie să decidă dacă plângerea sa este întemeiată.

Senatorul PSD Gabriela Firea declara marți că avocatul său a redactat textul plângerii penale împotriva președintelui pentru două infracțiuni din Codul penal, amenințare și șantaj, în legătură cu afirmațiile șefului statului despre soțul ei, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, și despre ancheta comisiei Nana.

„Eu cred că sunt toate elemente constituite pentru cele două infracțiuni. Mă simt amenințată în urma declarației președintelui țării că s-ar putea să nu-mi găsesc soțul acasă dacă nu stau în banca mea și nu sunt atentă pentru că și pe moșia sau parohia soțului ar fi probleme pe care dumnealui le-ar cunoaște. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrut să tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din pricina faptului că eu sunt membru și comunicator al unei comisii parlamentare de anchetă”, afirma Firea.

Președintele Traian Băsescu a afirmat marți că senatoarea PSD Gabriela Firea este o „șantajistă de profesie”, adăugând că aceasta a fost „crescută la școala turnătorului” Dan Voiculescu.

„Doamna senatoare Firea, de altfel o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună: că firma ar fi fost inactivă și nu se putea face chitanța. Pentru un șantajist nu-i nevoie să știi prea multă carte, dar (…) pământul nu s-a vândut pe chitanță. (…) Tranzacția s-a făcut pe bază de contract”, declarat Băsescu în legătură cu ancheta comisiei Nana din parlament.

El a adăugat că senatorul Gabriela Firea ‘mai bine să se uite pe moșia soțului ei, unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă’.

‘Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele’, a mai spus Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata