Firea:În ciuda dificultăților financiare, nu voi opri plățile pentru copii și fertilizare in vitro

27

 Primarul Gabriela Firea a anunțat, marți, că nu vor fi oprite plățile lunare pentru programele derulate de Primăria Capitalei pentru copii și cupluri, chiar dacă municipalitatea trece printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar.

„In ciuda zvonurilor alarmiste si a dificultatilor financiare, NU voi opri platile lunare pentru copiii si adultii cu dizabilitati, gravide, copii nou-nascuti, fertilizare in vitro, tineri casatoriti, consultatii stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violentei domestice etc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit primarului general, în ultimii trei ani, 140.000 de bucureşteni au beneficiat de sprijin financiar în valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială, Centrul pentru Tineret și Centrul pentru Seniori.

„174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro „O șansă pentru cuplurile infertile” derulat prin ASSMB. Până în prezent, au fost depuse și aprobate 1544 de dosare în cadrul FIV 1 și FIV 2”. Am avut o întâlnire de lucru cu toti coordonatorii programelor sociale și de sănătate gestionate de Primăria Capitalei prin instituțiile subordonate. Astfel de întâlniri periodice au loc pentru a verifica stadiul programelor și pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile soluții pentru eventualele probleme apărute în derularea acestora”, a mai explicat primarul.

Astfel de stimulente vor fi acordate în continuare, anunță Gabriela Firea.

„Deși nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în plan social și în sănătatea bucureștenilor, sunt programe și proiecte de succes, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni”, a mai punctat Firea.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News