Firmele nu se mai pot vinde decât cu voia Fiscului şi a creditorilor

– Ordonanta de Urgenta pentru combaterea evaziunii modifica legea societatilor comerciale si interzice vanzarea ori cesionarea de SRL-uri cu datorii la stat si terti daca Fiscul ori creditorii se opun acestei decizii

Daca aveti o SRL si vreti sa o vindeti ori sa o cesionati nu veti putea face acest lucru daca creditorii ori Autoritatea Fiscala nu sunt de acord cu aceasta operatiune, conform Ordonantei de Urgenta numarul 54 adoptata in 23 iunie.

Daca ati luat decizia de instrainare a partilor sociale ale unei firme trebuie sa certificati acest lucru, in termen de 15 zile, la Registrul Comertului care o va transmite, imediat, in forma electronica catre organele fiscale.

Fiscul sau oricare alta persoana fizica sau juridica poate contesta in instanta, in termen de 30 de zile, tranzactia daca considera ca aceasta le lezeaza interesele fie ele financiare ori de alta natura. In lipsa oricarei contestatii, tranzactia se considera valabila.

„Creditorii sociali si orice alte persoane prejudiciate prin hotararea asociatilor privitoare la transmiterea partilor sociale pot formula o cerere de opozitie prin care sa solicite instantei judecatoresti sa oblige, dupa caz, societatea sau asociatii la repararea prejudiciului cauzat, precum si daca este cazul atragerea raspunderii civile a asociatului care intentioneaza sa isi cedeze partile sociale” se arata in documentul citat.

Integral in Money.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata