Firmele nu vor mai putea fi vândute fără un control de la Fisc

– Nu vei mai putea sa vinzi firma fara controlul Fiscului, potrivit unei modificari a Codului Fiscal care ar urma sa intre in vigoare in acest an. In acest fel, statul vrea sa ii sanctioneze pe cei care pana acum il pacaleau cu sume uriase, cesionand firme cu datorii la stat catre persoane decedate, cu handicap sau cetateni straini din tari non-UE, scrie Incont.ro

.
Pentru ca s-a ars de nenumarate ori si a pierdut incasari poate chiar de zeci de milioane de euro, statul nu vrea sa le mai acorde acum nicio portita evazionistilor.

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar , recunostea la inceputul acestui an ca, in prezent, nu exista o prevedere clara in acest domeniu si ca “ este nevoie de o varianta rapida si legala de monitorizare a unor astfel de operatiuni nelegale”.

Practic, din momentul in care va intra legea in vigoare nimeni nu va mai putea vinde o firma fara o notificare de 45 de zile, a explicat pentru incont.ro Marian Morcoasa, director in cadrul ANAF.

In cele 45 de zile, inspectorii Fiscului vor merge in control, iar daca vor gasi nereguli si datorii mari acumulate il vor putea obliga pe patron sa isi achite datoriile inainte sa vanda.

Citește și
1 Comentariu
  1. titus spune

    romanica e singura tara din lume care protejeaza infractorii…..stiti voi si ei de ce …..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata