Fiscul caută să taxeze câteva sute de români bogaţi, care şi-au ascuns averile prin Europa

– In plina canicula, ANAF anunta campania de iarna: de la 1 ianuarie 2011, va incepe vanatoarea de romani bogati prin Europa. Sorin Blejnar, seful Fiscului, explica cum va face. „Ati vazut filmul ? Ei bine, eu cand vreau sa fac ceva, chiar fac”, ne intampina Sorin Blejnar plin de optimism. De data asta, spune seful ANAF, Fiscul chiar se apuca de treaba: va cere institutiilor similare din Europa o „evidenta a proprietatilor detinute de cetatenii romani persoane fizice intr-o tara, peste un anumit nivel”, urmand ca tot ce nu va putea fi justificat sa fie taxat cu 16 la suta.

„Pana la 1 ianuarie 2011, vrem sa detectam cu exactitate toti contribuabilii cu averi mari si daca aceste averi au fost impozitate. Discutam despre marile averi provenite din economia subterana„, explica Blejnar. „Cred ca voi identifica cateva sute de persoane„, mai precizeaza seful Fiscului. Acestia sunt „oamenii cu iaht, cu Ferrari si cu o proprietate mult peste medie„.

Pentru ca Fiscul să poată controla averile mari, trebuie mai întâi parcurse o serie de etape legislative obligatorii, începând cu strategia fiscală generală care trebuie introdusă în cea a ANAF. Totodată, Codul de Procedură Fiscală, dar şi legislaţia secundară, vor trebui modificate, pentru a extinde capacitatea de control a ANAF, inclusiv  accesul la evidenţele bancare .

„Accesul la conturile bancare nu se va face în mod haotic şi necontrolat, ci pe bază de analiză de risc” , spune Blejnar, care a precizat că toate aceste controale nu vor avea situaţia conturilor ca bază de pornire.

Integral in Gandul

Citește și
1 Comentariu
  1. Raddu spune

    Afirmatia asta frizeaza dementa. Daca vrei sa combati ilegalitatile, o faci la sursa, in momentul in care ele se produc. Dupa ceva timp este foarte greu spre imposibil sa demonstrezi ca respectivul are bani negri in avere.
    Prinde bine la populatia cu creierii in batista, dar oricine are ceva mai multi bani stie cum sa si-i doseasca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata