Fiul lui Dan Adamescu, reţinut de poliţia londoneză

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pe numele căruia era emis un mandat de arestare în lipsă, a fost reţinut luni de poliţia londoneză, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Poliţiei metropolitane din Londra.

Bogdan Alexander Adamescu, cetăţean român în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul la Monaco, a fost reţinut la Londra în baza unui mandat de arestare în lipsă emis de judecătorii români pentru infracţiuni de corupţie.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu va apărea marţi, 14 iunie, în faţa Tribunalului de magistraţi din Westminster.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului Bucureşti propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracţiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti — Secţia VII Civilă pentru ca în schimb aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata