Flautistul Filarmonicii din Viena concertează pentru prima dată la Sibiu

Flautistul Filarmonicii din Viena, Dieter Flury, va concerta pentru prima dată la Sibiu, joi, 23 aprilie, când publicul are ocazia rară să vadă și să audă un flaut din aur, potrivit unui comunicat remis joi.

„La Filarmonica de Stat Sibiu, seara de joi, 23 aprilie 2015, este una dintre cele mai speciale din această stagiune, prin prezența — în premieră — a remarcabilului artist de talie internațională, Dieter Flury.

Devotat firmei Yamaha, el cântă pe un flaut de aur de 14 karate. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu”, potrivit Roxanei Pepelea, Consultant artisitic al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Muzician complex (solist, orchestrant, muzician de cameră, profesor), Dieter Flury ocupă poziția de prim flautist la Filarmonica din Viena, fiind, totodată directorul general al orchestrei. De asemenea, Dieter Flury este profesor la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Anterior, Flury a fost membru al Orchestrei Operei de Stat din Viena și a predat la Academia de Muzică și la Conservatorul din Viena.

Elogiat de critica muzicală pentru ‘sunetul moale, sensibil, tehnica perfectă și inteligența muzicală’, Dieter Flury a fost supranumit ‘Paganini al flautului’, grație agilității fenomenale și tehnicii respirației.

În paralel, Dieter Flury a studiat matematica la universitatea elvețiană de top ETH Zürich, în perioada 1972-1976. Combinând, în cercetare, experiența muzicală și cea matematică, el este autorul unui eseu asupra fundamentelor matematice în teoria muzicii intitulat ‘Teoria axiomatică a sunetelor’.

La pupitrul orchestrei sibiene se va afla joi, 23 aprilie, unul dintre cei mai capabili tineri dirijori români, Cristian Oroșanu, prim dirijor al Filarmonicii de Stat Brașov, menționează sursa citată. Un program rafinat, care reunește capodopere ale creației moderne franceze (Pavana de Gabriel Fauré și Simfonia I de Paul Dukas) și daneze (Concertul pentru flaut și orchestră de Carl Nielsen) va spori gradul de atractivitate al serii, mai precizează comunicatul de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata