Florin Jianu: România va fi prima ţară din lume care va crea un cluster pentru tineri

27

România va fi prima țară din lume care va crea un cluster pentru tineri, pentru ca țara să se poată poziționa drept o destinație favorabilă tinerilor în competiția globală de atragere a turiștilor, a anunțat, joi, Forin Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, într-o conferință de specialitate.

,,Am lansat astăzi (joi — n.r.) public această politică de susținere a înființării de clustere. Vom merge în fiecare regiune de dezvoltare a țării și vom aduce la un loc actorii locali.

Vom fi cei care vor susține politica de clustere locale în care Ministerul IMM-urilor să fie catalizator. Mai mult, în toamnă, România va fi prima țară din lume care va crea un cluster pentru tineri pentru că tinerii reprezintă peste o treime din totalul turiștilor la nivel mondial și sunt categoria cea mai dinamică. România o să se poată poziționa în această competiție globală de atragere a turiștilor ca o destinație favorabilă tinerilor’, a spus ministrul Florin Jianu.

La lansarea clusterului de tineri și-a anunțat deja participarea secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, precum și alți invitați din toată lumea.

În prezent, în România există circa 52 de clustere, dintre care șapte de turism, cel mai recent fiind înființat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) pentru zona Dunării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News