Florin Popescu: Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo

Deputatul Florin Popescu a declarat luni că nu a mâncat „nici măcar o aripă de pui” din cantitatea de carne despre care se vorbește în dosarul său și că este neliniștit pentru libertatea sa.

„Sincer să fiu, e o neliniște, e o preocupare, vorbim de libertatea mea și cred că niciun cetățean din această țară nu este liniștit atunci când se vorbește despre arestarea preventivă. Vreau să mulțumesc membrilor din Comisia juridică pentru că au dat acest aviz consultativ. Săptămâna viitoare voi merge în plen, voi susține argumentele prin care susțin în continuare că nu sunt un pericol public, nu voi ataca nicio instituție a statului, că este vorba de DNA sau de Parlament și ce o vrea Dumnezeu”, a spus Popescu după ce Comisia juridică a decis să dea report negativ cererii procurorilor de încuviințare a arestării preventive a sa.

Legat de acuzațiile care i se aduc în dosar, deputatul a arătat că nu este acuzat de luare de mită, ci de trafic de influență.

„Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. Sunt acuzat de trafic de influență, nu că am luat mită, sunt două chestiuni diferite. Nu aveam cum să intervin în acel caz, mai ales că, după cum observați, cei care au dat acest denunț sunt anchetați pentru evaziune fiscală, or, dacă interveneam, nu se ajungea aici”, a susținut Popescu.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Procurorii mai arată că detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata