Florinel Andrei (ARTRI): Închiderea drumurilor naţionale a determinat costuri mărite pentru transportatorii rutieri

Închiderea drumurilor naţionale din cauza vremii nefavorabile din ultimele zile a generat costuri mai mari pentru transportatorii rutieri, determinând totodată riscuri suplimentare pentru şoferi şi pentru mărfurile transportate, a declarat  Florinel Andrei, secretarul general al Asociaţiei Române pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI).

‘Din pricina valului de ninsori şi a viscolului sever din ultimele zile, transportatorii rutieri traversează o perioadă dificilă. Conform prognozelor oficiale, situaţia se va prelungi şi în această săptămână, în care avem deja decretată stare de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea. Condiţiile meteo nefavorabile şi starea incertă a drumurilor afectează direct calitatea serviciilor operatorilor de transport rutier. Închiderea temporară a autostrăzilor A1, A2 şi A3, precum şi a multor drumuri naţionale a generat întârzieri serioase la încărcare şi la livrare. Pentru transportatori, aceste întârzieri se traduc întotdeauna în costuri mărite, dar şi în riscuri suplimentare pentru şoferi şi pentru mărfurile transportate’, a precizat Florinel Andrei.

Potrivit acestuia, interpretarea oficială ambiguă a avertizărilor meteo este unul dintre factorii subiectivi care afectează comercianţii şi consumatorii în fiecare iarnă.

‘Condiţiile meteo sunt şi rămân factorii obiectivi. Nu ne putem supăra pentru că a venit iarna. Dar ce ne afectează iarnă de iarnă sunt factorii subiectivi, dintre care cei mai importanţi sunt următorii: interpretarea oficială ambiguă a avertizărilor meteo, aplicarea vagă sau tardivă a procedurilor şi neînţelegerea deplină a importanţei serviciilor de transport pentru populaţie şi pentru economia naţională. Dacă de la Guvern nu pleacă un mesaj clar, ce se întâmplă pe drumurile ţării se poate numi haos administrativ descentralizat’, a mai spus Florinel Andrei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata