Fonduri europene pentru Autoritatea Rutieră Română

Comisia Europeană a aprobat fondurile solicitate de Autoritatea Rutieră Română (ARR) pentru traducerea în limba română a modificărilor aduse Acordului European privind transportul rutier internaţional de mărfuri periculoase (ADR), a anunţat ARR, într-un comunicat difuzat marţi, 13 iulie.

Aceste modificări ale Acordului European vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2011. Acordul ADR se modifică o dată la doi ani, pe perioada de 6 luni, de la 1 ianuarie şi până la 30 iunie, în anii impari, fiind în vigoare şi acordul anterior, iar prevederea cea mai favorabilă este aplicată.

Potrivit ARR, traducerea va fi efectuată de către specialiştii autorităţii, iar fondurile vor intra în bugetul instituţiei.

De asemenea, în luna iunie, specialiştii ARR, împreună cu experţii din direcţiile de specialitate ale Ministerului Transporturilor, au elaborat un document înregistrat la Comisia economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu propuneri de armonizare în domeniul transportului de mărfuri periculoase şi care se va dezbate în cadrul unei reuniuni, care va avea loc în perioada 13 – 17 septembrie 2010.

Totodată, implementarea acestor modificări contribuie la creşterea siguranţei rutiere şi va uşura traducerea prevederilor acestor acorduri internaţionale din limbile oficiale ale ONU în limbile statelor membre ONU.

În acelaşi scop, Autoritatea Rutieră Română a realizat versiunea 2009 a acordului ADR în limba română prin compilarea textelor publicate anterior în Monitorul Oficial şi pe care o oferă gratuit celor interesaţi, fiind publicată pe site-ul ARR la adresa .

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata