FORT solicită statului să-şi plătească datoriile faţă de agenţii economici

FORT solicită guvernului să-şi plătească urgent datoriile faţă de operatorii de transport, în condiţiile în care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii acumulează datorii de peste 120 milioane lei faţă de aceştia.

Potrivit FORT, la rândul lor, operatorii de transport datorează statului peste 80 de milioane de lei, iar din cauza penalităţilor pe care statul poate să le impună societăţilor comerciale, companiile de transport se afla deja în situaţia de a avea conturile blocate sau de a fi declarate ca fiind insolvente.

„Situaţia va fi cu mult mai gravă peste două luni, atunci când anumiţi parlamentari au de gând să discute problema compensărilor directe sau a eliminării penalităţilor pe care statul le percepe, în condiţiile în care şi acesta, la rândul lui, este dator. Pentru majoritatea companiilor româneşti de transport va fi deja prea târziu”, avertizează FORT.

În acest context, FORT solicită guvernului să rezolve urgent această problemă, aplicând fie compensarea directă, fie mărirea bugetului ministerului de resort, chiar şi printr-un împrumut – astfel încât acesta să aibă posibilitatea de a-şi plăti datoriile curente.

Transportatorii apreciază că orice amânare a acestor măsuri reprezintă un dezastru şi o falimentare a puţinilor agenţi economici care aduc venituri în mod constant la bugetul consolidat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata