Forțele ruse și cele turce încep vineri patrulele comune pe teritoriul Siriei

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat începerea, vineri, a patrulelor realizate de forțele comune ale Turciei și Rusiei, în vederea eliminării elementelor kurde rămase în zona de nord-est a Siriei, relatează site-ul postului France 24.

„Noi vom începe munca colectivă pe teritoriu ( sirian, n. red. ) vineri; concret, vom începe patrule comune”, a declarat președintele Erdogan în fața Parlamentului de la Ankara, după ce Kremlinul a informat autortitățile turce de retragerea militanților kurzi din zona vizată de acordul dintre Rusia și Turcia.

Acordul semnat de liderii celor două state la Sochi prevede începerea patrulelor comune după termenul de 150 de ore acordat kurzilor pentru a se retrage din apropierea graniței cu Turcia. Întrucât termenul a expirat marți, forțele colective ale celor două state vor începe să efectueze patrule vineri.

Rusia a informat marți Turcia că militanţii grupului insurgent kurd Unităţile de Apărare Populară (YPG) s-au retras din zona de securitate instituită de-a lungul frontierei siriano-turcă înainte de termenul-limită stabilit de Ankara şi Moscova. În pofida asigurărilor date de Kremlin, președintele Erdogan a declarat că „Informațiile pe care le avem arată că acest fapt ( retragerea milițiilor kurde, n. red. ), nu a fost realizat în totalitate”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata