Foştii şefi de stat au un venit net de 5.688 lei de la Administraţia Prezidenţială

Foştii şefi de stat – Regele Mihai, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu – primesc de la Administraţia Prezidenţială un salariu brut de 7.166 de lei, adică un venit net de 5.688 de lei, reiese dintr-un document care prezintă veniturile salariaţiilor Administraţiei Prezidenţiale postat miercuri (2 iunie 2010) pe site-ul instituţiei.

De asemenea, foştii şefi de stat au şi câte un consilier (cu venit de net de aproximativ 2.600 de lei) şi câte un secretar de cabinet (cu un venit net de aproximativ 800 de lei).  Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale au fost postate, miercuri, salariile tuturor celor 207 angajaţi ai instituţiei, fiind indicat numele acestora, salariul brut, venitul net, veniturile nete obţinute prin prezenţa în consilii de administraţie, AGA aparţinând societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, veniturile obţinute de la alte instituţii de stat şi drepturile de pensie.

Potrivit documentului, consilierul de stat Cătălin Avramescu, alături de venitul net de 4.693 de lei, obţinut de la Administraţia Prezidenţială, mai primeşte 1.400 de lei, în calitate de cadru didactic. Consilierului de stat Bogdan Tătaru Cazaban îi mai revin 3.081 de lei, tot urmare a activităţii didactice, iar consilierului prezidenţial Virgil Păunescu 3.500 de lei.
Consilierul de stat Ion Oprişor mai primeşte lunar 3.376 de lei, fiind detaşat de la MApN.  Fostul comisar european Leonard Orban beneficiază, până în luna februarie 2013, de o indemnizaţie lunară de la Uniunea Europeană în calitate de fost membru al Comisiei Europene, dar nu se precizează cuantumul acesteia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata